What Did You Do During The Year 2010?

ppruelStarred Page By ppruel, 27th Dec 2010 | Follow this author | RSS Feed | Short URL http://nut.bz/c-d.c0.a/
Posted in Wikinut>Guides>Science>Numbers And Maths

This article will give us some details on the number of days we take off work during the year 2010 by applying the four basic operations of Mathematics - addition, subtraction, division and multiplication.

Working 5 Days a Week for 8 Hours

Assuming you are working five days a week for eight hours, the normal working time for an employee for a day without overtime. A year is equals to 365 days, if it is leap year + 1. The 365 days are equals to 52 weeks (365/7). A week is equals to 7 days. A day is equals to 24 hours or 1,440 minutes (24x60). An hour is equals to 60 minutes.

There are about 365 day's available works for you in a year. You work from Monday to Friday and 2 days away from work for 52 weeks which are equals to 104 days (2 x 52). So the total remaining days available work for you are equals to 261 days (365 days - 104 days) or equals to 6,264 hours (261x24 = 6,264) or equals to 375,840 minutes (6,264x60 = 375,840).

16 Hours a Day Away from Work

Everyday you work 8 hours and away for 16 hours from work. Sixteen hours for 261 days are equals to 174 days or 4,176 hours (261 days x 16 hrs = 4,176 hrs/24hrs = 174 days) you're away from work. So the total remaining day's available work for you is 87 days (261 days - 174 days = 87 days).

During working days, you take 15 minutes coffee/snacks break in the morning and another 15 minutes coffee/snacks break in the afternoon aside from 1 hour for your lunch. So during the normal working hours of the day, you don't work for 1 hour and 30 minutes everyday instead, you only work 6 hours and 30 minutes for five days.

Other Times Away from Work

One hour and 30 min. for your coffee break and lunch everyday are equals to 90 minutes. Ninety minutes for 87 days are equals to 7,830 minutes or 130.5 hours (87 days x 90 min = 7,830 min/60 min = 130.5 hours). The 130.5 hours are equals to 5.4375 days (130.5 hours/24 hours = 5.4375 days). So the total remaining day's available work for you is 81.5625 days (87 days - 5.4375 days) or rounded off to 82 days.

Usually you take 2 days sick leave as per your work contract per year. At this time the number of day's available work for you is equals to 80 days. Every year you are off for holidays such 1 day for National day, 2 days for Saints and Souls day, 1 day for Christmas, 1 day for New Year, 1 day for Labor Day and another 1 day for February 14 which is equals to 7 days. So the remaining total day's available work for you is equals to 73 days. And every year you take usually 15 days vacation - leaving 58 days, the total number of day's available work for you.

Days on Sleep and Relaxation

During the year 2010 you only worked for 58 days. What did you do for the 307 days? As I said this is not to be taken seriously but look at the computation - it gives you an idea for a change this coming 2011. Imagine that you spent more days on sleep and relaxation!

When I go deeper analyzing it, my brain started to react and arrived a conclusion that maybe this is one of the many reasons why POVERTY is distinct throughout the world!

Hit Wikinut, Write and Get Paid.

Tags

Day, Guides, Math And Numbers, Mathematics, Poverty, Science, Skill, Universal Science, Vacation, Wikinut, Wisdom, Work, Year

Meet the author

author avatar ppruel
I am a web content creator, on-line marketer, products and services promoter, on-line writer and a Filipino blogger; I write about anything under the sun; making fun and socializing other Net users.

Share this page

moderator laluls212 moderated this page.
If you have any complaints about this content, please let us know

Comments

author avatar Denise O
27th Dec 2010 (#)

I am soooooo bad at numbers, so I will take your word for it.
The only proem is, not everyone only works 8 hours a day, nor do they get breaks.
That would be my husbands case.
But interesting figures.
Congrats on the star page, it is wel deserved.
I love the pictures and the presentation.
Thank you for sharing.:)

Reply to this comment

author avatar ppruel
28th Dec 2010 (#)

Right friend Denise - mostly of private companies obliged their employees to work more than 8 hours everyday.

And with pay as overtime (10 to 12 hours) for 6 days and some are working for 7 days a week.

For me they are not normal working times for an employee.

So I used the normal working days and normal working hours which are universally acceptable.

Thanks friend. Happy New Year.

Reply to this comment

author avatar SiddiQ
28th Dec 2010 (#)

Wow! Wow! Wow! I am super at Maths but even this was pretty confusion for me. Nice work, dude! Maybe this could be the source of POVERTY! Well done on the star!

Reply to this comment

author avatar ppruel
28th Dec 2010 (#)

Thanks dude SiddiQ.

I remember my high school days - those subjects that related to Math were my most hated subjects.

During those years nobody breaks my record of 75% grade. The failing grade was 74%.

In this article I injected more on analysis and conversion.

Happy New Year!

Reply to this comment

author avatar Pinkchic18
29th Dec 2010 (#)

Oofta. Interesting article! It makes you think!

Reply to this comment

author avatar ppruel
30th Dec 2010 (#)

Thanks Pinkchic18 for your time and commenting. I do appreciate. Happy Holidays.

Reply to this comment

author avatar Greenfaol
4th Jan 2011 (#)

Excellent work on getting a star page, you deserve it. Maths is my enemy, your article scares me, lol!!

Reply to this comment

author avatar ppruel
4th Jan 2011 (#)

hehehe, no don't be scared my friend Greenfaol. thank you for your time and commenting.

it's nice to see and read you here. God bless.

Reply to this comment

Add a comment
Username
Can't login?
Password